Pedestrian Trail, Kinning Park, Glasgow -

                  Journey Into Space Logo
                              Journey Into Space

In association with Neil Baxter Associates a study and subsequently a scheme was produced to help improve pedestrian links from a local subway station to the much vaunted new Science Centre on the south banks of the Clyde in Glasgow. By introducing new way-markers, lighting, surface treatments, crossing details and artworks to significantly the scheme sought to improve the journey to and from Kinning Park Underground Station to the Glasgow Science Centre for both visitors and locals alike.

Below is a sample of the proposals, taken from the study, in which low key improvements are suggested with the key principle being that small scale interventions can achieve a far more "readable", user friendly route for pedestrians for only a modest cost.

                Kinning Park Station Plan
Kinning Park Station Text
                Festival Park Plan
Festival Park Text
                Lorne Street Plan
Lorne Street Text