Beech Avenue, Newton Mearns, Glasgow

The client brief for this project sought to integrate a garage at the side of the existing dwelling in order to free up more space in the rear garden and explore the possible accommodation that could be achieved in the attic space. The solution that Munro Associates produced in close consultation with the client saw the rear of the house rearranged to create an open plan living, dining, kitchen space along with the integration of a garage along the side of the house. Furthermore a new staircase was proposed in the centre of the house to open up a large amount of accommodation in a newly constructed roofspace.

Beech Ave front before
                        Existing front elevation from Beech Ave.

Beech_Ave proposed plan
                    Proposed alterations to the existing attic to
                      provide substantial new accommodation